Home » Во фокусот (page 2)

Во фокусот

Поради протест на граѓани, Кока Кола ја намали Божиќната турнеја која дели бесплатни пијалоци

Турнејата на божиќниот камион на Кока Кола во Велика Британија е многу пократка, затоа што граѓаните и локалните власти се побунија за бесплатниот пијалок. Како што пишува Гардијан, камионот тргна од Глазгов минатата недела и ќе посети 24 британски градови, додека минатата година беше во 38 градови. Ова е последица ... Read More »

Конференција REXPO 2018 на 27 и 28 ноември во Загреб

Овогодишниот REXPO во знак на продор на кинескиот капитал на пазарот во Хрватка и големите инвестициски проекти во малите градови Една од највозбудливите гранки на индустријата е градежништвото, а тоа она која ја менува сликата на околината на подобро и кое од просторното уредување создава филозофија на квалитетно живеење. Но, ... Read More »

Трендот на сензационализам преточен во иновативна интегрирана кампања на пензиските друштва

Во изминатата недела сигурно сте налетале на некој сензационалистички наслов по социјалните мрежи поврзан со некој од познатите ликови на нашето поднебје, сте ги слушнале ударните вести на денот за тривијалните настани што се случуваат околу нас секојдневно или сте ја проследиле пензиската прогноза, која ја следи состојбата на пензиските ... Read More »

Технологија од 21 век во Викторијанска Божиќна реклама

Британскиот ланец на маркети за технологија и електрични уреди Currys PC World во својата нова Божиќна реклама „The Magic of Christmas Upgraded“, вметна дел од модерните производи кои ги продава во традиционална Викторијанска околина. Рекламата забавно ги спојува старото и новото, при што гледаме раскошно облечен домаќин на забава кој ... Read More »

„Немој да се сомневаш во себе, тој имаше намера да те повреди“

Повеќе од 20,000 луѓе во САД секојдневно пријавуваат семејно насилство. Бројките се драстични – 20 луѓе во минута се физички малтретирани од интимен партнер. Тоа значи 10 милиони жени и мажи во една календарска година. Јасно е дека на луѓето им е потребна помош, но допирањето до жртвите на семејно ... Read More »

Coca-Cola и mts на фестивалот Кактус освоија награди во престижни категории

Кампањите “The Red Thread” и “Свет кој сеуште не сте го запознале” освоија награди на четвртиот по ред Фестивал на интегрирани комуникации – КAКTUS 2018. Кампањите “The Red Thread“, која за компанијата Кока Кола ја реализираа агенциите McCann Белград и UM Белград  и ” Свет кој сеуште не сте го ... Read More »

Конференцијата “200 Жени Претприемачки“ по втор пат во Македонија

По втор пат во Македонија на 05.12.2018 година во Allikas wedding&event centеr  се случува настанот „Конференција за 200 Жени Претприемачки„ кој оваа година ќе порасне од 100 на 200 претприемачки. Резултатите од спроведената анкета од минатогодишната конференција “100 Жени Претприемачки”  го покажаа следново: – 75,70% од гостите после конференцијата меѓусебно оствариле прв ... Read More »

Фејсбук креираше забавна апликација Lasso со која сака да го привлече вниманието на тинејџерите

Фејсбук ја губи популарноста кај помладата генерација, заради што претставниците на оваа социјална мрежа одлучија да создадат нова апликација наречена Lasso со која сака да го поврати вниманието на тинејџерите. Lasso е апликација слична на популарната кинеска платформа Tik Tok која бележи голем раст на бројот на корисници. Tik Tok ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365