Home » Во фокусот (page 20)

Во фокусот

Тел Авив постави т.н.“зомби семафори“ на печашките премини

Паметните телефони се инкорпорирани во глобалната култура, а препознавањето на потенцијалот кои го поседуваат за одвлекување на вниманието и повредите кои се последица на тоа, се постојана грижа на јавните органи. Нашите погледи често се насочени надолу кон телефоните додека се движиме, што не е добро на било кој начин. ... Read More »

Која е генерацијата Це? Откријте во новите реклами на Цедевита

Оваа година Цедевита ја прославува својата 50-годишнина и преку нова кампања ни порачува дека годините се состојба на умот и дека секое време е добро за освежување Рекламите на Цедевита од 1980-тите се здобија со култен статус, поради мелодиите и стиховите што лесно влегуваа во уво и поради добрата енергија ... Read More »

Ако вештачката интелигенција нема род, зошто тогаш звучи како да има?

Технологијата ветува иднина која не е врзана за ограничувањата на биолошкото ткиво. Комуникацијата оди подалеку и побрзо отколку нозете што можат да трчаат, податоците испратени сателитски во вселената ќе живеат подолго од нивните творци. Уредите кои реагираат на нашите гласови ги прават рацете непотребни. Но, дигиталните асистенти сепак ненамерно ги ... Read More »

Гугл отстрани 2,3 милијарди несоодветни реклами минатата година

Минатата година, Google, со користење на машинско учење и рачно скенирање, отстрани 2,3 милијарди несоодветни реклами кои не се во согласност со нивните правила за користење. Најчесто се работи за реклами кои на некој начин ги доведуваат во заблуда или ги искористуваат ранливите групи на корисници. Сепак, не се запре ... Read More »

Досег до публиката на кампањите на ТВ и дигиталните канали

Додека огласувачите низ светот повикуваат на поголема транспарентност во рекламирањето, независните мерења на различните платформи обезбедуваат подлабоко разбирање на ефикасноста на кампањите Извор: Нилсен Во време кога брендовите се обидуваат поефикасно да се поврзат со корисниците, разбирањето на влијанието на кампањите на широк спектар на канали, од телевизијата до дигиталните ... Read More »

Tumblr изгуби една петтина од своите корисници по забраната за порнографија

Во декември минатата година, Tumblr објави дека повеќе нема да дозволи порнографска содржина на својата платформа. Можеби поголемиот дел од корисниците ја користеа за споделување на постови и слики, но имаше голем број корисници кои го задржаа Tumblr затоа што дозволуваше содржини за возрасни. Забраната доведе до тоа една петтина ... Read More »

Уникатни билборди кои го осветлуваат патот: „Видливоста на патот е поважна од нашата реклама“

Осигурителните компании за моторни возила сакаат да се прикажат како заштитници на возачите, меѓутоа бенефитите најчесто се гледаат откако ќе се случи некоја несреќа.  Водечката аргентинска осигурителна компанија La Caja Generali пронајде креативен начин како да ја пренесе својата порака за заштита, истовремено активно помагајќи им на возачите во процесот ... Read More »

Кока Кола, Пепси и Нескафе се најуспешните “FMCG“ брендови

Со продажба која се движи помеѓу 35 и 45 милијарди долари, Кока Кола е на првата позиција Кока Кола, Пепси и Нескафе се појавија како предводници во листата на 100 најуспешни FMCG брендови во светот, во однос на вредноста на продажбата, покажува најновата студија на агенцијата Euromonitor. Со продажба која ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365