Home » Во фокусот (page 445)

Во фокусот

Колку дизајнот влијае врз нашите купувачки одлуки?

Преземено од Fashionel.mk / Автор: Јулија Илијевска За тоа дали естетиката и визуелната перцепција се пресудни за нашето (не)купување на одреден производ, како дизајнот влијае врз машките, а како женските потрошувачи, што е (не) успешен дизајн, како и за поврзаноста на маркетингот и дизајнот, зборувавме со Бобан Симоновски, Ели Пешева и ... Read More »

“Па кој само ги смислува тие реклами?!”

Како се пишуваат рекламите? Што претставува пишувањето реклами, односно copywriting? Како тој функционира, и зошто функционира така како што функционира? Одговорите на овие и други бројни прашања, во својата книга, прирачник за copywriter-и, “Ma tko samo smišlja te reklame?!” ги даде, Г-дин Борис Белак во книгата за која Nikola Žinić (Bruketa&Žinić OM) во една прилика изјави ... Read More »

Срѓан Шапер : Нашата визија е да бидеме најпосакуваниот комуникациски партнер

На фестивалот “Golden Drum” агенциската мрежа McCann за централна и источна Европа, во чии рамки работат и агенциите во составот на I&F McCann Grupa, втора година по ред е прогласена за најдобар комуникациски систем во овој дел на Европа.За освојувањето на ова значајно признание придонесоа и агенциите McCann Белград и ... Read More »

Сребрени статуетки за Публицис и Њу Момент за догледање на Голден Драм 2014

Еден од најмасовните интернационални креативни фестивали кои се оддржуваат во регионов, Голден Драм, заврши ! На синоќешната втора наградна церемонија на Голден Драм (првата се оддржа во средата), се доделија награди уште во 8 категории (Film, Press, Outdoor, Direct communication, Design of Brand & Corporate Identity, Innovative campaigns, Media и Integrated ... Read More »

МекКен Ериксон втора година по ред прогласена за најуспешна агенциска мрежа

Со освојување на вкупно 141 поен , МекКен Ериксон е прогласена за најуспешна агенциска мрежа, втора година по ред, на штотуку завршениот фестивал Голден Драм, кој деновиве се оддржуваше во Порторож Словенија. Второто место го освои агенциската мрежа Young & Rubicam со 122 поени. Синоќа беа доделени и останатите специјални награди ... Read More »

Историски успех за Албанската огласувачка сцена – за прв пат освоен медал на Голден Драм

Албанската огласувачка сцена овие денови ги доживува своите звездени моменти со освојувањето на првиот воопшто медал на меѓународен креативен фестивал од рангот како што е Голден Драм. Ако и самиот пласман во финалето во категориите Events, Outdoor и Public Relations, беше препознаен како одлично достигнување со оглед на тоа што Албанија ... Read More »

Се одржа првото IAB Networking Cafe (галерија)

Вчера попладнето во кафе  Concept 37 се одржа првото IAB Networking Cafe на кое покрај пријатното и корисно дружење, членовите на ИАБ Македонија, но и голем број претставници на домашни маркетинг агенции и медиуми кои не се членови на Здружението, се запознаа со некои иновации на странскиот и домашниот дигитален пазар. На првото, есенско, ... Read More »

Светски стручњаци на конференцијата PRilika 2014

Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) на 7 и 8 ноември, како што претходно најавивме, во Белград (во Звездара Театар) ја организира шестата меѓународна конференција под назив “Комуникација на (с)цена“. Цел на овогодишната конференција на ПРилика е да понуди одговори на горливите прашања од професијата, како успешно да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365