Home » Во фокусот (page 487)

Во фокусот

Реклами со лего коцки како замена за традиционалните

Warner Bros, во соработка со најголемата комерцијална телевизија од Велика Британија – ITV1, минатиот викенд имаше мошне интересна пауза за реклами на мега-популарното шоу Dancing on Ice. Со намера да ја испромовира премиерата на филмот “The Lego Movie“ емитуваше рекламен блок во кој мошне познатите реклами за The British Heart Foundation, ... Read More »

Марина Чулиќ Фишер нова извршна директорка на агенцијата Proximity

Марина Чулич Фишер (Marina Čulić Fischer) ја презеде функцијата на главна извршна директорка на дигиталната агенција Проксимити (Proximity) од Загреб, Хрватска. Истовремено таа ќе продолжи да ги извршува должностите и како извршна партнерка во агенцијата Диалог Комуникации. Чулич Фишер се придружи на уиграниот тим на Проксимити во Јануари 2013 год. како ... Read More »

Тодор Стојчевски : “Работно време или време за работа”

Vreme za rabota - Chapter4 - Todor Stojcevski

Колумна на Тодор Стојчевски, директор на Агенцијата за односи со јавност „Чептер 4“ Модификацијата на професионалните дејности, појавата на нови професии, како и опсегот на работни обврски, терминот „работно време“, кој до неодамна значеше – доаѓаш на работа, имал или немал работа, чекаш часовникот да го отчука крајот на последната „работна ... Read More »

Дарко Дујиќ нов претседател на Словенското здружение за маркетинг

Новиот состав на управниот одбор на Словенското здружение за маркетинг (DMS – Drustvo za marketing Slovenije) на петочното собрание го избра Дарко Дујиќ за нов претседател на друштвото со мандат до 2017 година. Дујиќ кој работи во Google Adriatic како одговорен за развој на компанијата во Југозападна Европа, на позицијата ... Read More »

Проектот “Зелена идеја” го привлече вниманието на екололошките производители – примени вкупно 74 пријави

Хрватското здружение на агенции за деловна комуникација (HURA), објави дека на натпреварот на проекти “Зелена идеја” објавен во октомври 2013 година, се пријавиле вкупно 74 локални органски (еколошки) производители. Проектот организиран од страна на HURA и партнерите, кој имаше за цел обезбедување на бесплатни маркетинг услуги и поддршка на локалните ... Read More »

Кроација осигурување најспоменувана во медиумите во месец Јануари

М365 во соработка со Press Clipping, го анализираше осигурителниот пазар во Република Македонија во месец Јануари 2014 и покрај другите елементи го следеше и анализираше и бројот на објави за осигурителните компании. Впечатливо е тоа што од вкупно следени 10 компании дури 7 немаат ниту една објава во медиумите во ... Read More »

Колумна: Ја најдовме ли средината ? (за Гемиус, медиумите, огласувачите и агенциите)

Македонската интернет јавност вчера беше домаќин на Г-дин Веселин Ангелов од Гемиус Бугарија, компанијата која претендира да биде третата независна страна која ќе ги мери и анализира македонските веб сајтови. Настан кој со нетрпение се очекуваше, пред се за нашите медиуми, агенции и огласувачи да се видат меѓусебе и да ... Read More »

“Популар Брукета&Жинич ОМ“ со нова кампања за Јафа

Белградската агенција “Популар Брукета&Жинич ОМ“ и официјално ја започна новата кампања за својот клиент Јафа за новиот производ чоколада со “Jaffa cakes®” вкус. Освем препознатливиот вкус, главна карактеристика на Јафа чоколадата е нејзината големина која ја чини згодна за носење насекаде и секогаш, токму како што и самиот слоган “Bilo gde ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365