Home » Во фокусот » DHL ја искористи конкуренцијата за да се рекламира себеси !

DHL ја искористи конкуренцијата за да се рекламира себеси !

„DHL“ – компанијата за транспорт на најразлични пратки низ целиот свет, направи лукав маркетиншки трик во борбата со своите конкуренти UPS и TNT…правејќи го незамисливото….. “да те рекламираат конкурентите“ :)

Користејќи масло кое е чувствително на температура, премачкале десетина големи кутии за чија достава ги користеле услугите на другите транспортни компании….кои пакетите требало да ги однесат на места до кои не се доаѓа баш лесно и за чија достава треба да поминат низ центарот на градот….

Откако пратките се загреале… на виделина излегол натписот : “DHL се побрзи“ :)

Погледнете:

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365