Home » Во фокусот » Факултети.мк избран за Најпопуларен македонски веб сајт за 2013-та

Факултети.мк избран за Најпопуларен македонски веб сајт за 2013-та

Денска во Скопје се оддржа свечената манифестација на прогласување на најдобрите македонски веб сајтови за изминатава година.

Манифестацијата е организирана од Media Solutions и системот за онлајн реклами keep an eye, а се оддржува  под покровителство на Град Скопје и ИАБ Македонија.

sajt na godinata

Втора година по ред, добитник на наградата за најпопулран македонски веб сајт (награда за освоени најмногу гласови од публиката), во конкуренција на повеќе од 550 домашни веб сајтови, прогласен е : Факултети.мк.

За сајт на годината избран е Република.мк пред Фемина.мк и ОФФ.нет.мк

Победниците (од прво до трето место) во другите категории се следниве:

 • Најдобри сајтови за образование: 1.sakamknigi.mk , 2. Fakulteti.mk , danaucime.mk
 • Најдобар сајт според дизајн: 1. Centrala, 2.Off.net.mk , 3.Fakulteti.mk
 • Најдобри забавни сајтови: 1. Off.net.mk , 2.Centrala.mk , 3. Motika.mk
 • Најдобри информативни сајтови: 1.novatv.mk, 2. Fakulteti.mk , 3.almakos.mk
 • Најдобри спортски сајтови: 1.ekipa.mk , 2.derbi.mk , 3. 24fudbal.mk
 • Најдобри бизнис/корпоративни сајтови: 1.vrabotuvanje.mk , 2.kapital.mk , 3.FAKTOR.mk
 • Најиновативни сајтови: 1.biditamu.mk , 2.Fakulteti.mk , 3.danaucime.mk
 • Најдобри сајтови за невладини организации: 1.mof.mk , 2.glm.org.mk , 3.borka.org.mk
 • Најдобри сајтови за е-трговија: 1.grouper.mk , 2.kupikartizase.mk , 3.pazar3.mk
 • Најдобри мобилни сајтови: 1. m.kajgana.mk, 2. m.t-mobile.mk , 3.m.on.net.mk
 • Најдобри сајтови за владини/државни институции: 1. ujp.gov.mk , 2.vlada.mk , 3.uslugi.gov.mk
 • Најдобри блогови: karas4training.com, 2.kulinar.mk , 3.zesahrana.tumbrl.com

 

Им честитаме на победниците и им посакуваме уште многу успеси во иднина !!!

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Marketing365 Marketing365 Marketing365