Home » Во фокусот » Фејсбук започна со прикажувањето на видео реклами

Фејсбук започна со прикажувањето на видео реклами

Како што и претходно беше најавено, Facebook започна да ги тестира видео рекламите кои ќе се прикажуваат помеѓу останатите постови во news feed-от. Имено, новите видео реклами ќе стартуваат автоматски додека се прелистува фидот за вести, без звук се додека не кликнете на видеото.

Видео реклами на Фејсбук

Од компанијата се надеваат дека овој новитет ќе им овозможи да добијат дел од 67-те милијарди долари, колку што компаниите оваа година имаат потрошено на телевизиските реклами во САД.

Ова е прв посериозен напад на ФБ кон ТВ станиците !

Прва видео реклама која се врти на ФБ е најавата за филмот Divergent. Видео рекламите се разервирани за поголемите огласувачи кои ќе треба да платат помеѓу еден и два милиони долари за 15-секунди.

Ова форма на огласување се проценува дека до 2020 година, на Фејсбук ќе им донесе околу 6,5 милијарди американски долари.

Погледнете:

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365