Home » Во фокусот » Феминистички Божиќни химни на агенцијата Grey London одлични за вашата Божиќна забава

Феминистички Божиќни химни на агенцијата Grey London одлични за вашата Божиќна забава

Во годината која ја обележаа бројни иницијативи и движења кои имаа за цел подобрување на положбата на жените во општеството, вклучувајќи ја и огласувачката индустријата,беше соодветно некоја агенција да смисли нешто посебно за новогодишните празници.

Токму такво нешто ни донесува агенцијата Grey London, која ги преработи познатите божиќни песни и им даде изразита феминистичка нота. Новите химни се наречени Hyrrs, а албумот „Hyrrs“ (наместо hymns) може да се купи за околу 7 долари и е достапен на iTunesu, Google Play и Amazon.

За оваа пригода, избравме три песни, а останатите можете да ги погледнете на YouTube каналот на агенцијата Grey London.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365