Home » Во фокусот » Фестивалот White Square ги објави членовите на жирито

Фестивалот White Square ги објави членовите на жирито

Од 19 до 21 април оваа година во Минск, Белорусија, ќе се одржи меѓународен фестивал за огласување и маркетинг White Square, еден од водечките креативни фестивали во Источна Европа.

White Square го најави и жирито по категории, на чии листи се некои од најпознатите имиња од светот на креативноста и комуникациите, како што се: Fabien Teichner, Serviceplan, Франција – сопственик на 26 кански лавови, кој и` помогна на својата агенција во текот на пет години да влезе во Топ 5 листата на агенции во Франција според извештајот The Gunn Report; Dries De Wilde, Duval Guillaume, Белгија – носител на 20 кански награди, кој пред неколку години го освои второто место на ранг листата на Global Copywriters; Firas Medrows, DDB Дубаи, Обединетите Арапски Емирати – во 2014 година беше вклучен во ТОП 50 извршни креативни директори во светот; Kosuke Takeshige, DENTSU INC, Јапонија – креативен директор на една од најпрестижните агенции на глобално ниво; Evgenij Primachenko, Wieden + Kennedy Амстердам, Холандија – носител на речиси сите можни престижни награди, вклучувајќи 19 Кански лавови; и многу други.

Комплетната листа на жирито може да се погледне на официјалната веб страница на White Square фестивалот. Покрај натпреварувачката програма, White Square фестивалот ќе понуди и богата образовна и забавна програма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365