Home » Во фокусот » Франција сака да го укине стереотипното сексистичко рекламирање

Франција сака да го укине стереотипното сексистичко рекламирање

Водечките француски маркетинг компании и радиодифузни организации започнаа национална кампања против сексистичките стереотипи во рекламите, од тие во кои играчки за камиони рекламираат момчиња, до оние во кои разголени жени продаваат правосмукалки.

Тие ја потпишаа повелбата за надзор во рекламирањето, со цел укинување на сексистичките стереотипи за мажите, жените, девојчињата и момчињата, објави Associated Press.

Советниците и радиодифузерите ќе доставуваат извештај за нивните напори во борбата против сексизмот и најавуваат санкции за било која реклама која се смета за “прекумерна”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365