Home » Во фокусот » Golden Drum 2013 – време е за натпревар

Golden Drum 2013 – време е за натпревар

Оваа година, Golden Drum во Порторож, Словенија, ќе се одржи по 20-ти јубилеен пат. Овој фестивал на креативноста ќе се одржи од 9-ти до 11-ти октомври. Процесот за апликација на сите заинтересирани маркетери, адвертајзинг и комуникациони агенции кои што сакаат своите проекти и креативни бомби да ги претстават во Порторож, можат да го направат тоа на официјалната веб страна на фестивалот , со рок до 20-ти август.

Во меѓувреме, веќе се објавени и листинзите на жири комисиите на двата главни сектора – Single Channel и Multi Channel.

Под Single Channel се вметнуваат кагориите на: филм, прес, надворешно рекламирање, радо, директна комуникација, дизајн на бренд и корпоративен идентитет, дигитална кампања, мобилна кампања и иновација. Жирито е составено од (за прв пат, и Македонец меѓу нив):

Single channel 1

Single Channel 2

 

Под Multi Channel се вметнуваат категориите на: интегрирани комуникациски кампањи, директни кампањи, дигитални кампањи, кампања на мобилен, настани, односи со јавност и иновативни кампањи. Жирито е составено од:

Multi Channel 1

Multi Channel 2

 

Автор Мирослав Мечкароски

Мирослав е инволвиран во различни маркетинг проекти на различни платформи, со акцент на интернет медиумите и нивното влијание. Омилената дестинација му се бренд стратегиите и јавното говорење (+ПР), а како деликатес ги смета проектниот менаџмент и менаџментот на настани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365