Home » Во фокусот » iSTUDIO стана Degordian

iSTUDIO стана Degordian

РЕГИОН – Загребската дигитална агенција, досега позната како iSTUDIO, која е една од водечките хрватски агенции, во склоп  на своето ширење на европскиот пазар се одлучи за ребрендинг и преименување во Degordian.

Во репозиционирањето на iSTUDIO фокусот бил ставен на промената на бизнис стратегијата од social media агенција во performace oriented агенција и на темелот на резултатите од анализата за настап на европскиот пазар и новата бренд платформа креираа ново лого и ново име – Degordian , кое ја носи конотацијата на расчленување и одврзување на Гордиев јазол,т.е.брзо и ефикасно решавање на најкомплицираните дигитални предизвици.

degordian-logo

 

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365