Home » Во фокусот » Како Амазон, Епл, Фејсбук и Гугл манипулираат со нашите емоции?

Како Амазон, Епл, Фејсбук и Гугл манипулираат со нашите емоции?

Вкупниот пазарен удел на компаниите Амазон, Епл, Фејсбук и Гугл денес е еднаков на БДП во Индија. Како дојдовме до тоа овие четири компании целосно да се инфилтрираат во нашите животи, да станат дел од нашето секојдневие и да ги контролираат нашите емоции? Конкретни податоци на оваа тема изнесе Скот Галовеј на TEDx конференцијата, одржана во Њујорк во октомври минатата година.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365