Home » Во фокусот » Кампања на аеродром во Амстердам: Седишта за инстант преводи кои ги поврзуваат патниците

Кампања на аеродром во Амстердам: Седишта за инстант преводи кои ги поврзуваат патниците

Холандската авиокомпанија е одлучна да ги поврзе странците, а овој пат им понуди симултани преводи во посебно дизајнирани седишта

Во декември 2017 година, холандската авиокомпанија КЛМ создаде посебни седишта кои ги поврзуваат луѓето – Connecting Seats. Овие седишта им овозможуваат на луѓето што зборуваат различни јазици да разговараат едни со други. Укажувајќи на тоа дека аеродромите се прилично осамени места за време на празниците, оваа авиокомпанија одлучи уште еднаш да ги поттикне патниците за запознавање, со седишта инсталирани на аеродромот Схипхол во Амстердам, кои за патниците вршеле инстантни преводи во реално време, доколку зборуваат различни јазици.

Патници од повеќе од 30 земји учествуваа во оваа акција на КЛМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365