Home » Во фокусот » Кои се 100-те најомилени компании во светот?

Кои се 100-те најомилени компании во светот?

Во текот на вчерашниот ден на Adweek излезе информација дека компанијата APCO Worldwide направила истражување врз 70.000 потрошувачи во 15 главни светски пазари со кое истражиле “со кои компании потрошувачите се најмногу емоцијално врзани“.

Тие мереа индекс на Emotional Linking, кој во обзир ги зема според нив 8-те клучни елементи за ефективна бренд комуникација: Curiosity, Pride, Admiration, Empowerment, Relevance, Approachibility, Identification и Understanding. (повеќе за методологијата можете да прочитате тука)

Од таму произлезе листата на 100 најомилени компании во светот:

најомилени компании

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365