Home » Extra 5 » Контроверзна и расистичка реклама за детергенти за долна облека која стана хит

Контроверзна и расистичка реклама за детергенти за долна облека која стана хит

Рекламата е прегледана над 8,5 милиони пати за само неколку дена. Ако имаше некој к0ј не знае за овој бренд детергенти за долна облека во Кина, веројатно брзо ќе дознае.

Во секој случај, рекламата е непримерна, контроверзна и расистичка – нешто што веројатно од компанијата го знаеле и при лансирањето, но тоа јавно го соопштија дури после неколку дена од лансирањето кога со допис до медиумите се извинија на пошироката јавност и ја избришаа од својот официјален YouTube профил.

Ама затоа постојат неофицијални YouTube профили нели :) и луѓе кои знаат дека ќе ќарат од многуте прегледи на нешто кое голем број на медиуми го оценија како контроверзно и недозволиво за во етер…..епа еве ја :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365