Home » Во фокусот » Кроација осигурување најспоменувана во медиумите во месец Јануари

Кроација осигурување најспоменувана во медиумите во месец Јануари

М365 во соработка со Press Clipping, го анализираше осигурителниот пазар во Република Македонија во месец Јануари 2014 и покрај другите елементи го следеше и анализираше и бројот на објави за осигурителните компании. Впечатливо е тоа што од вкупно следени 10 компании дури 7 немаат ниту една објава во медиумите во изминатите 30 дена.

Во набљудуваниот период беа следени следниве осигурителни компании: Граве, Кроациа Осигурување, Осигурување Македонија,Уника, Евроинс, Еуролинк, Албсиг, АД Осигурителна Полиса, Сава Табак и Триглав.

Вкупно беа објавени 199 објави од кои дури 79% на интернет.

Број на објави

Проценти, медиуми

Најспоменувана осигурителна компанија во сите овие објави беше “Кроација Осигурување“ со вкупно 37 објави а после неа “Осигурување Македонија“.

Најспоменувани осигурителни компании во Македонија во месен Јануари

Најспомнувани Осигурителни компнии по медиуми

 

Проект: Статистичка анализа за осигурителниот пазар во Македонија
Продукција: Press Clipping Македонија

press clipping logo - marketing365

www.pressclipping.com.mk

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365