Home » Во фокусот » Листа на најавтентични брендови

Листа на најавтентични брендови

Компанијата Cohn & Wolfe спроведе анкета во која учествувале повеќе од  14 000 испитаници од 14 земји  (Бразил, Франција, Хонг Конг,Индија, Индонезија, Италија, Кина, Германија, САД, Сингапур, Шпанија, Шведска, Обединети Арапски Емирати и Велика Британија).

Испитаниците ги наведувале имињата на најавтентичните брендови. Листата на најавтентични брендови ќе биде објавена на 16 октомври. За сега е објавена листата на 10 најавтентични брендовина во која доминираат технолошките брендови.

Компанијата Cohn & Volfe барала од испитаниците да гласаат за брендовите користејќи 23 различни критериуми со цел да дознаат две работи – да сфатат како потрошувачите ја дефинираат автентичноста денес, а врз основа на тоа, кои брендови се најавтентични, изјави Brooke Hovey, од компанијата Cohn & Wolfe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365