Home » Во фокусот » Листа на најгледани реклами на YouTube во 2017 година

Листа на најгледани реклами на YouTube во 2017 година

YouTube ја издаде својата листа 2017 YouTube Ads Leaderboard, која оваа година има две реклами кои привлекле преку 100 милиони прегледи

Како што се приближува крајот на 2017 година и сите излегуваат со свои листи кои ја сублимираат годината позади нас, така и YouTube излезе со своја годишна листа на најгледани реклами, насловена 2017 YouTube Ads Leaderboard.

За некои од нив пишувавме во текот на изминатава година, а сигурно најинтересен додаток на листата е рекламата која се најде на самиот врв, која оваа година привлече повеќе од 150 милиони прегледи.

10) Mr. Clean | 2017 Super Bowl Ad | Cleaner of Your Dreams

-17.6 милиони прегледи

9) Levi’s “Circles” Commercial l Full

-22.5 милиони прегледи

8) iPhone 7 — The Rock x Siri Dominate the Day — Apple

– 25.3 милиони прегледи

7) adidas Originals | ORIGINAL is never finished

-25.4 милиони прегледи

6) 2017 Kia Niro | “Hero’s Journey” Starring Melissa McCarthy

-26 милиони прегледи

5) Budweiser 2017 Super Bowl Commercial | “Born The Hard Way”

-28.5 милиони прегледи

4) Miss Dior – The new Eau de Parfum

-45,3 милиони прегледи

3) Ping Pong Trick Shots 3 | Dude Perfect (sponsored by Oreo)

-95,7 милиони прегледи

2) Clash Royale: The Last Second (Official Commercial)

-111.1 милиони прегледи

1) Samsung India Service (SVC) – We’ll take care of you, wherever you are. #SamsungService

-150.4 милиони прегледи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365