Home » Во фокусот » “Мастеркард“ лансираше свој звучен бренд

“Мастеркард“ лансираше свој звучен бренд

По повод 61 Grammy Awards, “Мастеркард“ започна глобална маркетинг кампања со музичката ѕвезда Камила Кабело

“Мастеркард“ ги собра музичарите и уметниците од целиот свет и го лансираше својот Sonic Brand – звучен идентитет – кој ќе биде препознатлив насекаде.

Резултатот е мелодија која може да се моделира на различни жанрови и култури, со задржување на меѓународната кохерентност на брендот.

По повод 61-то издание на Греми награди, Mastercard започна глобална повеќеканална маркетинг кампања во која настапува музичката ѕвезда Камила Кабело.

Новиот Sonic Brand Mastercard, исто така, ќе биде претставен на Brit Awards 2019 на 20 февруари во Лондон и Mobile World Congress во Барселона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365