Home » Во фокусот » Mercedes-Benz кокошките

Mercedes-Benz кокошките

Никогаш, никогаш, никогаш нема да ги ставите Mercedes-Benz во иста реченица со кокошки.

Барем така е изграден брендот досега. Но, време е нешто да се смени. Ако не за друго, да се нагласи позитивниот дух.

Magic Body Control, на Mercedes-Benz.

Откако ќе ги средите впечатоците од рекламата, време е за дискусија. Да се вратиме на првата реченица. Дали во автомобилите на Меrcedes-Benz се возат кокошки? Легитимно прашање по ваква реклама.

Автор Мирослав Мечкароски

Мирослав е инволвиран во различни маркетинг проекти на различни платформи, со акцент на интернет медиумите и нивното влијание. Омилената дестинација му се бренд стратегиите и јавното говорење (+ПР), а како деликатес ги смета проектниот менаџмент и менаџментот на настани.

One comment

  1. Гоце Пачемски

    Совршен одговор на прашањето: Зошто да купам Мерецедес? – Затоа што, сите „кокошки“ сакаат да се возат во него, а сите „петли“ во градот (и село) ти завидуваат :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365