Home » Digital » Наградени најдобрите дигитални кампањи од регионот на шестото издание на SoMo Borac

Наградени најдобрите дигитални кампањи од регионот на шестото издание на SoMo Borac

Шести пат по ред на Weekend Media Festival во Ровињ беа доделени најзначајните дигитални награди во регионот – SoMo Borac. За прв пат, церемонијата на доделување награди се одржа во големата сала на Weekend Media Festival пред повеќе од 500 гости. Кампањите беа оценувани од страна на стручно жири составено од дигитални експерти од најдобрите агенции во регионот и може да се погледнат на официјалниот YouTube канал.

„Оваа година забележавме многу интересен тренд – голем број на мали агенции како финалисти и победници, покажувајќи многу добри кампањи. Видовме и неколку кампањи набиени со толку емоции што на многумина од гостите им се насолзија очите. Како и низ сите овие години, и на шестото издание на SoMo Borac добивме еден пресек за регионот и најава за трендовите кои не’ очекуваат во 2019 година,“ изјави Ружица Врдолјак Лиќина од организациониот одбор на SoMo Borac.

Овогодишни наградени на SoMo Borac се:

Категорија „SoMo web

 1. Web burza, Vipnet
 2. Size, Fresh Island
 3. Glitch Agency, Bikini Moon

Категорија „CM Godine

 1. Ивана Мијатовиќ, Pioniri, Frikom
 2. Сара Јерман, Cvoke, Olival
 3. Дијана Дретар, Degordian, Franck

Категорија „SoMo Tech

 1. Delta Reality, Tumpic / Prenc, Svetvinčenat
 2. Delta Reality, Vipnet
 3. Luna/TBWA, Lidl Slovenija

Категорија „Somoritanac

 1. Agencija 101, Unicef
 2. McCann Beograd и McCann Podgorica, NGO Centar za ženska prava
 3. Direct Media, SPIKS

Категорија „Viralni blockbuster

 1. Ovation BBDO, Nectar
 2. Agencija 101, Unicef
 3. Agencija 101, Atlantic

Категорија „Digitalni mix

 1. Bruketa&Žinić&Grey, Croatia osiguranje
 2. Pristop, Atlantic
 3. Communis DDB, Bambi a.d.

Категорија „SoMo content

 1. Ovation BBDO, Nectar
 2. Communis DDB, Bambi a.d.
 3. Degordian, Vipnet

Категорија „SoMo App

 1. Infinum, Sandoz
 2. Zagrebačka pivovara, Degordian
 3. Pristop, Zavarovalnica Triglav

Категорија „SoMo Social

 1. Saatchi & Saatchi, Jana POBJEDNIK
 2. Glitch Agency, Na terapija
 3. Eden na eden, Sport M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365