Home » Во фокусот » Најпознатата реклама…за рекламите !

Најпознатата реклама…за рекламите !

Подолу ќе ја видите оригиналната реклама на Ogilvy&Mather за Ogilvy&Mather, од 1.900 зборови насловена како “Како да направите реклама што продава“ креирана лично од David Ogilvy а објавена во весниците од 60`тите и 70`тите години.

Вистински “учебник” кој сакав да го споделам со Вас!

Да….и маркетинг агенциите треба да се рекламираат :)

(клик на сликата за зголемен приказ)

David_Ogilvy_How_To_Create_Advertising_That_Sells_Marketing365

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365