Home » Во фокусот » Оглас за работа во UM

Оглас за работа во UM

Universal Media Скопје (UM) е водечка full service медиумска агенција, специјализирана за планирање и закуп на огласувачки простор на сите медиумски платформи за некои од најголемите локални и меѓународни компании. UM Скопје е дел од I&F McCann групата, која вработува повеќе од 600 талентирани професионалци и работи во дванаесет земји во јужна и северна Европа.

Оглас за работната позиција: Media Account Manager

Вештини и знаења кои треба да ги поседува нашиот идеален кандидат се:

 • Минимум пет години работно искуство во медиумска агенција
 • Познавање на софтверите Arianna, MEDIApuls, TGI и BRANDpuls
 • Напредно ниво на користење на Microsoft пакетот, особено Excel
 • Способност за аналитичко размислување и расудување, и способност за вршење на повеќе задачи истовремено
 • Познавање на медиумскиот пазар и можностите за рекламирање
 • Познавање на потребите и маркетиншките цели на клиентите
 • Универзитетска диплома
 • Одлично познавање на англиски јазик, најмалку B2 ниво на знаење
 • Напредни презентациски и преговарачки вештини

Описот на работното место вклучува:

 • Реализација на медиумските стратегии на клиентите
 • Подготовка на извештаи за постигнатите резултати според дефинирани параметри
 • Превземање корективни мерки во случај на отстапувања од планираните резултати
 • Супервизија и помош на медиа планерите при сложени прашања и при подготовка на плановите и следењето на кампањите
 • Градење на добри партнерски односи со клиентите и медиумите
 • Водење на тим и супервизија на работењето на членовите на тимот
 • Презентации на клиентите и учество на тендери

На кандидатите им обезбедуваме можност за развивање на капацитетите и усовршување во динамично опкружување. Го наградуваме личниот придонес, мотивираноста и иницијативноста. Обезбедуваме квалитетни услови за професионален развој.

Ве молиме испратете ја вашата биографија најдоцна до 06.08.2018 година, на hr@ifmccann.com.

Забелешка: Сите апликации ќе бидат разгледувани во целосна тајност, а само кандидатите кои се во потесен избор ќе бидат контактирани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365