Home » Во фокусот » Политичкиот маркетинг штотуку се искачи на ново ниво :)

Политичкиот маркетинг штотуку се искачи на ново ниво :)

Добредојдовте во градот Минеаполис, некаде на северот на САД (во ред, најголем град во државата Минесота, на брегот на Големите езера).

Токму таму, во моментов се води кампања за избор на нов градоначалник.

Освен секојдневните ветувања на изградба на нови светски чуда, кандидатите се обидуваат на секој можен начин да дојдат во предност пред своите противкандидати.

Запознајте го Џефри Алан Вагнер (Jeffrey Alan Wagner) кој што буквално им вели на своите потенцијални гласачи дека нема повеќе да оди во стриптиз клубови…свежо излезен и сеуште воден од езерото во близина.

Ах, да…и да се разбудат. Но, не со убав тон.
Погледнете

Дали некој на балканските простори ќе го воведе овој начин на односи со јавност? Кога има избори? :)

 

Wagner

Автор Мирослав Мечкароски

Мирослав е инволвиран во различни маркетинг проекти на различни платформи, со акцент на интернет медиумите и нивното влијание. Омилената дестинација му се бренд стратегиите и јавното говорење (+ПР), а како деликатес ги смета проектниот менаџмент и менаџментот на настани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365