Home » Во фокусот » “Популар Брукета&Жинич ОМ“ со нова кампања за Јафа

“Популар Брукета&Жинич ОМ“ со нова кампања за Јафа

Белградската агенција “Популар Брукета&Жинич ОМ“ и официјално ја започна новата кампања за својот клиент Јафа за новиот производ чоколада со “Jaffa cakes®” вкус.

Освем препознатливиот вкус, главна карактеристика на Јафа чоколадата е нејзината големина која ја чини згодна за носење насекаде и секогаш, токму како што и самиот слоган “Bilo gde si, Jafu ponesi“ порачува.

Регионалната кампања започна со емитување на два ТВ спотови, кои првично се пуштени во Србија а во иднина ќе бидат присутни и на ТВ станиците во сите земји од регионот.

Во ТВ реламите, агенцијата повторно соработува со познатиот актер Бранко Ѓуриќ-Ѓуро.

 

 

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365