Home » Digital » Поранешен заменик премиер на Велика Британија е новиот шеф за комуникации на Фејсбук

Поранешен заменик премиер на Велика Британија е новиот шеф за комуникации на Фејсбук

Ник Клег, поранешен заменик премиер на Велика Британија, ќе биде новиот шеф за комуникации во компанијата Фејсбук, пишува угледниот британски весник Фајненшел Тајмс.

Според весникот, ова може да доведе до превирања на политички план во Велика Британија.

Овој 51-годишен поранешен лидер на Либерално-демократската партија, во Силиконската долина треба да пристигне во јануари следната година.

Клег беше заменик премиер на Велика Британија во периодот од 2010 до 2015 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365