Home » Во фокусот » Прогласени добитниците на SoMo Borac 2016 наградите

Прогласени добитниците на SoMo Borac 2016 наградите

Четвта година по ред на Weekend Media Festival се прогласени и најдобрите дигитални проекти во регионот.

SoMo Borac

Со вкупно 130 пријави во девет категории, SoMo Borac се етаблираше како една од водечките регионални дигитални награди. И оваа година дваесетчленото жири и предселекциското жири ги оценуваа најдобрите Facebook страници, дигитални кампањи, веб-страници, мобилни апликации и проекти на сите други дигитални платформи.

SoMo Borac pobjednici

Победниците на SoMo Borac 2016

“Секоја година се’ повеќе растеме, што е видливо и од бројот на пријави – оваа година имавме рекордни 130! Како и во целиот дигитален свет, работите се менуваат, па некои категории се помалку, а други повеќе популарни. Најголем број на пријави стигнаа за категориите Digitalni Mix и SoMo Content, што покажува какви трендови преовладуваат на регионалниот пазар,” изјави Ружица Врдолјак Личина, еден од организаторите на SoMo Borac.

Овогодинешните финалисти и добитници се:

SoMo Face:

Degordian, Ožujsko pivo – Победник

Reklamnet, Noah Beach Club

iZone, Podravka

SoMust Have:

Executive Group, Carlsberg Srbija, бренд Tuborg – Победник

Марко Новаковиќ, Klijent je uvijek u pravu

Agencija Size, Njuškalo

SoMo Content:

BBDO Zagreb, Jamnica Sensation – Победник

Imago Ogilvy, Telegram

Utorak i Cvoke, Kviki/Kvikifunpedia, Podravka

Digitalni mix:

Imago Ogilvy, Jana – Победник

Executive Group, Fanta, The Coca-Cola Company

Pristop, Telekom Slovenije

Community manager godine:

FCB Afirma Beograd, Grand Kafa Gold, Atlantic Group – Победник

Renderspace, Tom Tailor Lesce

Jasno i glasno, Privredna banka Zagreb

Viralni blockbuster:

Fabrika Sarajevo, Dubioza Kolektiv – Победник

BBDO Zagreb, Hrvatska turistička zajednica

Native bar, Allianz Hrvatska

SoMo tech:

Infinum, Hrvatska poštanska banka – Победник

Nova TV i Digitalist, Nova TV

BBDO Zagreb, Simpa

SoMoRitanac:

No Ordinary Agency, #CrazyEnoughToChangeTheWorld – Победник

Degordian, BBDO, Pragma Komunikacije, Počeši s razlogom

McCann Beograd, Muzej savremene umetnosti Beograd

Digitalac godine:

Maja Blumenšajn, Nova Tv, Nova TV – Победник

Marija Obrenović, Comunis DDB, Bambi A.D.

Nemanja Đurić, Coca-Cola, Coca-Cola

Проектите на финалистите и победниците ќе можете да ги погледнете на www.somoborac.com, а најновите вести од дигиталниот свет можете да ги следите на Фејсбук страницата на SoMo Borac (www.facebook.com/somoborac).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365