Home » Во фокусот » Пронајдени првите реклами за Nike за кои се мислеше дека се изгубени

Пронајдени првите реклами за Nike за кои се мислеше дека се изгубени

Американската маркетинг агенција Wieden + Kennedy на старите ленти ги пронајде првите реклами што ги направила за Nike, а кои воедно биле и први реклами прикажани на националната телевизија за овој бренд.

Станува збор за три реклами емитувани во октомври 1982 година по повод маратонот во Њујорк.За две од нив се мислеше дека се изгубени засекогаш.

Погледнете ги во продолжение :

 

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365