Home » Во фокусот » Пропаѓа еден од најпознатите синџири за брза храна Subway

Пропаѓа еден од најпознатите синџири за брза храна Subway

Еден од најпопуларните ланци на брза храна во светот Subway моментално се наоѓа пред најголемиот предизвик во историјата на својот бизнис.

Минатата година морале да затворат дури 909 филијали во Америка, а оваа година планираат да затворат уште 500 филијали.

Во овој тежок момeнт за компанијата , од Subway заминува и Сузан Греко, главната директорка на компанијата која таму поминала полни 45 години.

Таа е и сестра на покојниот коосновач Фред де Лук.

Сопствениците на франшизата мислат дека заминувањето на директорката е вистинско време бизнисот во компанијата да се промени на подобро и веќе долго време посакуваат промени во врвот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365