Home » Герила маркетинг » Креативноста нема крај (ретро герила маркетинг кампања)

Креативноста нема крај (ретро герила маркетинг кампања)

Драги маркетери, ако некогаш сте мислеле и сте се пожалиле дека имате тешка задача да испромовирате некој производ или услуга…..што би рекле ако добиете ваква задача :

Промоција на hotline за родители со деца кои им се “надвор од контрола“ ?  :)

gerila marketing kampanja - marketing365

 

Мене прво што ме удри на памет беше….“аман бе… и тоа ли има ?“ :) :)

Али…среќа има луѓе кои се тука да не потсетат дека креативноста нема крај….нема ограничувања….и нема тешко….луѓе  кои го смислија и изведоа ова сценарио…..и ја реализираа една од герила маркетинг кампањите кои нема брзо да ги заборавите:

Браво за Duval Guillaume Modem кои стојат позади оваа идеаја :)

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Marketing365 Marketing365 Marketing365