Home » Во фокусот » #СегаКажувам – кампања за подигнување на свеста за сексуалното вознемирување

#СегаКажувам – кампања за подигнување на свеста за сексуалното вознемирување

#СегаКажувам: Фејсбук корисници споделуваат лични приказни за сексуална злоупотреба

Повеќе граѓани на Фејсбук преку хаштаговите #СегаКажувам и #TaniTregoj започнаа да ги споделуваат личните и искуствата на блиските за сексуална злоупотреба или принуда од позиција на моќ. Целта е подигнување на јавната свест за ова прашање.

Кампањата ја организираат неколку независни активистки, поттикнати од светските случувања во 2017 година во САД, која ја одбележаа токму жените кои споделуваа вакви искуства за повеќе познати личности.

Независните организаторки на кампањата #СегаКажувам #TaniTregoj ве повикуваат доколку имате своја или блиска приказна за сексуална злоупотреба, малтретирање или принуда од позиција на моќ и сакате да ја споделите, да го направите со овие хаштагови.

Ова се дел од приказните кои се споделуваат со хаштаг #СегаКажувам, #TaniTregoj

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365