Home » Tag Archives: адвертајзинг

Tag Archives: адвертајзинг

Што означуваат термините “Црн Петок“ и “Сајбер Понеделник“ во адвертајзингот?

Изминативе две-три недели едни од најактуелните теми што ни доаѓаа од маркетинг и адвертајзинг индустријата од САД, помеѓу другото, беа и тие кои обработуваат теми како компаниите да се подготват за “Црниот Петок“ и “Сајбер Понеделникот“ а потоа и теми кои ги сумираа и компарираа резултатите и успешноста во бројки ... Read More »

Македонскиот тутун и светскиот адвертајзинг

Сигурен сум дека многу од вас ја слушнале или прочитале информацијата дека македонскиот тутун претставува еден од најквалитетните во светот. Овој податок им бил познат и на голем број на луѓе од различни земји во светот, дури и пред повеќе од 100 години за што сведочат одредени статии во весници ... Read More »

Како вештачката интелигенција ќе влијае на адвертајзингот

Вештачката интелигенција веќе значајно влијаеше на маркетинг индустријата, но маркетерите самите ќе речат дека она што до сега го видовме е само почеток, пишува Adweek. Според новите истражувања на компанијата Accenture Interactive, повеќето огласувачи во секторот малопродажба користат персонализација заснована на системите на вештачка интелигенција со цел да го поттикнат ... Read More »

Тринаесет најмоќни зборови во адвертајзингот

Адвертајзингот е во вечна потрага за одговорот на две едноставни прашања: 1) што купувачот мисли кога купува некој производ  и 2) како продавачот може на таа одлука за влијае? Меѓутоа, за да разбереме што ја сочинува добрата маркетинг порака, прво, ќе мораме да пристапиме кон една кратка анализа на човечката ... Read More »

Matt Brittin од Google им се извини на компаниите од индустријата за проблемите со пласманот на рекламите

Matt Brittin, EMEA шеф на Google, објави извинување до рекламната индустријата за проблемите со кои се соочуваат брендовите чии реклами беа поставени до контроверзни содржини на YouTube. Brittin, кој е претседател на EMEA Business and operations, кажа дека Google одлучи да го забрза процесот на разгледување на веќе постоечкитe проблеми ... Read More »

Колку ќе ве чини да се рекламирате на телевизиите во Велика Британија?

Минатата недела Facebook откри нова ТВ апликација со цел емитување на видео содржини, чекор кој најавува дека платформата станува најголем конкурент на платформи како YouTube каналот како и на традиционалните ТВ канали. Иако е многу јасно дека дигиталниот тренд е на својот пат кон доминацијата на медиусмкиот и маркетинг просторот, ... Read More »

(Не) сакам да го тетовирам Вашиот бренд!

Пишува: Кристина Јовановиќ, Арт директор на агенцијата McCann Белград Дали некогаш сте размислувале за тоа да продадете дел од својата кожа на некој бренд како огласувачки простор? Добро прочитавте, со таа продажба станувате таканаречен “подвижен билборд“. Инфлуенсерите „од уста до уста“ одамна заминаа во заборав, сега на сцена стапуваат  оние ... Read More »

Новата реклама на Ikea која ќе го разубави вашиот ден!

Како би изгледал Instagram во 18 тиот век? Мораме да си признаеме на себе дека нашиот свет се промени со зголемувањето на популарноста на апликации како Instagram. Социјалните медиуми станаа неизоставен дел од нашето секојдневие и нашите животи до таа мера што  допреа до секој од нас како никогаш досега. За ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365