Home » Tag Archives: банки

Tag Archives: банки

Заштедите растат, доказ дека граѓаните веруваат на банките

Банкарскиот систем мирно и стабилно ги надминува сите турбуленции кои во изминатава година внесоа неизвесност во светот на домашните финансии, навлегувајќи во 2019 година со банки кои се во одлична кондиција, депозити со тренд на континуиран раст што укажува и на тоа дека довербата меѓу потрошувачите постојано се зголемува. Стабилноста ... Read More »

Овој застрашувачки краток филм на финансискиот стартап Koho е спој на „Black Mirror“ и „They Live“

Банките во своите реклами сакаат да зборуваат за вашите соништа – мирни пензионерски денови, сигурно образование за вашите деца, нова куќа со повеќе спални соби и знак „Продадено“ во дворот. Но, во оваа долга реклама, или подобро речено брендиран краток филм насловен како „Dream Thieves“ („Крадци на соништа“), на канадската ... Read More »

Неделен маркетинг-микс: Чаршијата, Банките и Маркетинг Агенциите во Македонија

“Таква ни е браншава !“ Топ тема деновиве се комбинациите кои Македонски Банки ќе ги сменат своите Маркетинг-агенции, која агенција после промената останува во најдобра позиција, која пополека се крева “од мртвите“ а која останува со празни раце. Се чини возбудата ќе беше помала ако не работеше “Чаршијата“, ама па ... Read More »

Народна и Тутунска банка најзастапени во медиумите од минатата недела

Според податоците на Пресклипинг, во изминатата недела, најмногу за банките објавувале интернет порталите кои објавиле дури 162 објави од вкупно 212 информации во сите медиуми. Најзастапена банка на интернет порталите била Народна банка а додека со најголем број на објави на телевизија и радио минатата недела беше Тутунска банка.  Во весниците ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365