Home » Tag Archives: бизнис

Tag Archives: бизнис

Започна седмиот Самит Македонија2025: Водечка регионална платформа за бизнис, лидерство и иновации

Со панел-дискусии посветени на образование, лидерство и успешни македонски стратапи во светот, денеска започна седмото издание на Самитот Македонија2025. Во текот на наредните два дена, повеќе од 350 реномирани гости од целиот регион, ќе имаат можност да слушнат за најдобрите светски практики во бројни актуелни области, меѓу кои: дигитална трансформација ... Read More »

27. Бизнис Кафе Македонија: “Поентата е од претприемач-сонувач да се стане претприемач-градител“

Градиме прв тренинг центар во Европа кој ќе има алтернативен начин на загревање. Веќе правиме посети на училиштата за да ги вратиме децата да спортуваат, здраво да се хранат, вели Филип Поповски, генерален секретар на Фудбалскиот сојуз на Македонија 27. Бизнис кафе Македонија „Лифтот до успехот е расипан. Но, секогаш ... Read More »

Неколку причини поради кои би можеле да ги загубите најдобрите поединци во Вашата агенција

Кога вашите тимски играчи го имаат својот најдобар перформанс лесно е да се претпостави дека се`е во ред. Меѓутоа, многу е важно да го одржувате фокусот на клучните вработени. Иако тие најмалку се жалат за проблемите со кои се соочуваат за разлика од останатите, можеби и ви замеруваат за бројни ... Read More »

5 знаци дека сте подготвени за раст на својот бизнис

Добро изгледа за еден бизнис кога продажбата се зголемува и вашите потрошувачи се среќни, а воедно и вашите вработени се комплетно вклучени и работата е во полн ек. Во ваква позиција, потребно е да одговорите на неколку сериозни прашања: – Дали сте спремни да го направите потребното со цел да ... Read More »

Ова е тоа што го мислите кога кажувате : “зафатен(а) сум”

Колку често ви се случува на прашањето ‘’Како си’’,  одговорoт  да Ви е ‘’зафатен(а) сум’’. Кога го кажувате тоа на глас и во исто време се пронајдете себе си како го проверувате својот мобилен телефон или пак лаптоп без да обрнувате комплетно внимание на било што на почеток може да ... Read More »

RIP за титулата : Client Service Director

Пред една година, стотици маркетинг директори и помошници маркетинг директори во P&G, најголемиот светски огласувач, официјално станаа бренд директори и помошници бренд директори. Минатиот јуни, Tesco ја замени Chief Marketing улогата со Chief Customer Officer. Во Јануари, Абигел Комбер, Head of Marketing во BA, премина во новосоздадената улога на Head ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365