Home » Tag Archives: Бугарија (page 2)

Tag Archives: Бугарија

All Channels е PR агенција на годината во Бугарија

All Channels Communication Group е избрана за агенција на годината во осмото издание на PR конкурсот BAPRA Bright Awards, организиран од Бугарската асоцијација на PR агенции (БАПРА). Освен со најпрестижната награда на натпреварот, која се доделува за севкупната презентација на агенциите и успешно реализирани проекти во текот на изминатата година, тимот ... Read More »

Saatchi & Saatchi е најефективната бугарска агенција за 2016 година

(РЕГИОН) – Saatchi & Saatchi беше прогласена за “Aгенција на годината” во Бугарија за 2016 година, откако освои вкупно пет награди, од кои две златни, на овогодинешното издание на натпреварот за рекламна ефективност Effie Бугарија, организиран од Бугарската асоцијација на комуникациски агенции (БАКА). Агенцијата, дел од комуникациската групација Publicis One ... Read More »

All Channels Communication Group со најмногу награди на “PR Приз 2016” во Бугарија

(РЕГИОН) – All Channels Communication Group освои најмногу награди на натпреварот “PR Приз” 2016 организиран од Бугарското друштво за односи со јавноста (Българското дружество за връзки с обществеността – БДВО). Комуникациската групација си замина со 10 награди (три први, две втори и пет трети) во вкупно 6 категории. Седум од кампањите ... Read More »

M3 Communications Group е прогласена за ПР агенција на годината во Бугарија

(РЕГИОН) – M3 Communications Group беше избрана за ПР агенција на годината во Бугарија на натпреварот BAPRA Bright Awards, организиран од Бугарската асоцијација на ПР агенции (БАПРА). Тоа е најпрестижната награда на натпреварот, која што се доделува за реализирани успешни проекти и кампањи во изминатата година. Оваа година на натпреварот ... Read More »

IAB Бугарија за прв пат ги спроведе дигиталните награди IAB Mixx Awards

Од минатата недела, Бугарија има ново поле за натпревар на најдобрите креативци. Ако ФАРА е местото каде маркетинг агенциите ги мерат ‘мускулите’ во креативност, а Effie – местото каде што се докажуваат резултатите и ефективноста, IAB Mixx Awards ќе биде местото за достигнувањата во интерактивниот и дигитален маркетинг, како за ... Read More »

DDB Sofia е креативна агенција на годината во Бугарија

(РЕГИОН) – Речиси двојно повеќе пријави и повисоко ниво на кампањите кои учествуваа. Тое е резултатот од шеснаесетото издание на рекламниот фестивал ФАРА, кој се одржа на 12 септември во Бугарија. По четиридневниот форум и гласањето на жирито, престижната награда ‘Креативна агенција на годината’ беше доделена на DDB Sofia. Агенцијата ја ... Read More »

United Partners е PR агенција на годината (за 2014) во Бугарија

United Partners e PR агенција на годината според конкурсот BAPRA Bright Awards, организиран од Бугарската асоцијација на PR агенции (БАПРА). Агенцијата победи во најпрестижната категорија која одликува агенции со богато портфолио на услуги кои имаат иновативен и стратешки пристап кон смислувањето и имплементирањето на кампањите. Аll Channels Communication Group пак ... Read More »

Нови промени кај маркетинг агенциите на бугарските телеком оператори

Пред околу два месеци на Маркетинг365 пренесовме дека водечкиот телеком оператор во Бугарија, Мтел го прекина долгогодишното партнерство со агенцијата DM&B Софија (Demner, Merlicek & Bergmann) и започна да соработува со независната агенција The Smarts со која во моментов ја реализираат и првата кампања, а денеска имаме можност да пренесеме дека ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365