Home » Tag Archives: Бучен козјак

Tag Archives: Бучен козјак

Што означува новиот бренд идентитет на Бучен Козјак?

Логото како еден од примарните елементи на визуелниот идентитет претставува  првиот контакт на запознавање, перцепција и креирање свесност во релација конзумент-бренд. Бучен Козјак е млекарница која полни 35 години, а во основата на својата неколку декадна позиција ги обединува фамилијарноста, традицијата и квалитетот како основни вредности. Но, Бучен Козјак во ... Read More »

Традиционалната млекарница Бучен Козјак со нов изглед: нов дизајн за новото време

Една од најстарите млекарници во Македонија, позната по извонредниот квалитет и уникатниот вкус на своите млечни производи со цел да се доближи уште повеќе до своите купувачи го редизајнираше корпоративниот  идентитет и поголемиот дел од своите производи: јогурт, свежо млеко, кисело млеко и сурутка. Производите со новиот изглед ќе бидат ... Read More »

Преференции на потрошувачите за млеко и млечни производи во бурекџилници и млечни ресторани

Агенцијата Insider ID, која е специјализирана за квантитативни истражувања на пазарот и стратегиски маркетинг,  во периодот од 15.09 до 01.10.2015 г. спроведе истражување за преференциите на потрошувачите за млеко и млечни производи во бурекџилници и млечни ресторани, со вкупен примерок од 588 лица во Регион Скопје. Сегментот на бурекџилници и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365