Home » Tag Archives: велика британија

Tag Archives: велика британија

Третина од малопродажните бизниси во Велика Британија се загрижени поради доминацијата на Амазон

Потрошувачкото искуство и услугата на купувачите се она што може да им помогне на трговците да се соочат со претстојните предизвици 32% од трговците во Велика Британија признале дека “не можат да спијат” поради страв од тоа како Амазон ќе влијае на нивниот бизнис, се наведува во новата студија објавена ... Read More »

Истрага против инфлуенсерите и ѕвездите на социјалните мрежи

Во Велика Британија започната е истрага против познатите личности и инфлуенсерите кои на социјалните мрежи објавувале спонзорирана содржина и добивале пари за неа, а за тоа не ги известиле своите фанови Големата популарност и милијарди корисници на социјалните мрежи во изминатите неколку години создадоа едно ново знимање – т.н. инфлуенсери, ... Read More »

Огласувачите во Велика Британија разочарани од Фејсбук, се враќаат на печатените медиуми

Печатените медиуми во Велика Британија забележаа пораст во приходите од рекламирање за прв пат од 2010 година, а како објаснивање се навдува незадоволството од однесувањето на некои технолошки компании Огласувањето во печатените медиуми, заедно со радио и телевизијата, е во пад веќе многу години, додека огласувачите истовремено се` повеќе се ... Read More »

Кампања на најголемата тутунска компанија против пушењето !?

Филип Морис објави рекламен оглас во кој тврди дека нивната новогодишна одлука е да им помогнат на луѓето да престанат да пушат цигари Најголемата светска тутунска компанија Филип Морис, започна кампања во Велика Британија, во која тврдат дека нивна новгодишна одлука е да им помогнат на луѓето да се откажат ... Read More »

Ауди користи билборди чијашто порака е прилагодена на состојбата на патиштата

Билбордите промовираат различни технологии на овај бренд, во зависност од моменталните временски услови,состојбата на патиштата и слично Ауди во Велика Британија започна OOH кампања која користи податоци за моменталните услови за возење, со цел да промовира различни технолошки придобивки на своите модели. Креирана од страна на BBH и произведена од ... Read More »

Samsung ќе го лансира новиот S8 модел на телефон со ‘’џиновска кампања’’

За новиот S8 модел- телефон кој треба да го замени Note 7 моделот —брендот се подготвува со најголемото лансирање во историјата на Велика Британија со најголемиот смартфон на светот. Samsung во истражување спроведено на примерок од  2,500 Британци  откри кои глетки најмногу ги сакаат Британците. Станува збор за избор на ... Read More »

Колку ќе ве чини да се рекламирате на телевизиите во Велика Британија?

Минатата недела Facebook откри нова ТВ апликација со цел емитување на видео содржини, чекор кој најавува дека платформата станува најголем конкурент на платформи како YouTube каналот како и на традиционалните ТВ канали. Иако е многу јасно дека дигиталниот тренд е на својот пат кон доминацијата на медиусмкиот и маркетинг просторот, ... Read More »

Само 4% од луѓето во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна

Само 4% од возрасните лица во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна, во согласност со анализираните податоци добиени од истражувањето спроведено од страна на ‘’Channel 4’’, кој како дел од новостите ги споделува во својата т.н ‘’Недела на лажни новости.’’ Во истражувањето спроведено ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365