Home » Tag Archives: весници

Tag Archives: весници

WARC го објави новиот Извештај за глобалните трендови во огласувањето фокусиран на принтот и дигиталното издаваштво

Комбинираните приходи на печатените брендови во светот на глобално ниво опадна до 27,8 милијарди долари во периодот помеѓу 2012 и 2017 година, при што порастот на приходите од тиражите и дигиталното огласување не е доволен за да се ублажи падот на 40,1 милијарди долари во налози за принт огласи во ... Read More »

Фејсбук се извини и тоа во печатените медиуми

Дигиталниот гигант со ова даде пример за тоа колку принтот ги прави работите поофицијални, поскрени и поверодостојни Марк Цукерберг ја прифати одговорноста за најновиот скандал кој ја потресе дигиталната индустрија, а тоа го направи со донекаде изненадувачки потег – со реклама во весниците. Овој викенд, неколку весници во Велика Британија ... Read More »

Интервју со Роберт Чобан, сопственикот на најголемата медиумска империја на Балканот

Денешен гостин на Маркетинг365  е Г-дин Роберт Чобан, oсновач и претседател на медиумската куќа Color Press Group од Србија, издавачи на повеќе од 60 медиумски брендови во регионот и Македонија како што се “Свет“, “Лепота и здравје“, “CKM“, “Браво“, “JOY“, “Auto Start“, “Metal Hammer“, “TV Novele“, “Alan Ford“, “PC Magazin“ и др. ... Read More »

Телевизијата останува супериорна во структурата на медиа плановите

Во извештајот кој во Понеделникот (27.01) беше објавен од страна на Нилсен и кој ја анализира структурата на медиа плановите кај адвертајзерите, уште еднаш се потврдува фактот дека Телевизијата е најкористениот медиум за огласување и дека тешко во догледно време ќе има сериозен конкурент на тој план. Анализата на податоците ... Read More »

Народна и Тутунска банка најзастапени во медиумите од минатата недела

Според податоците на Пресклипинг, во изминатата недела, најмногу за банките објавувале интернет порталите кои објавиле дури 162 објави од вкупно 212 информации во сите медиуми. Најзастапена банка на интернет порталите била Народна банка а додека со најголем број на објави на телевизија и радио минатата недела беше Тутунска банка.  Во весниците ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365