Home » Tag Archives: видео реклами

Tag Archives: видео реклами

Интерактивните видео реклами со повик кон акција се најефикасен формат

Но, ако сакате да постигнете максимални резултати, мора да бидете брзи Едно истражување на интерактивните видео реклами на мобилни телефони покажа дека оние со повик за акција (Call to action-CTA) генерираат највисоко ниво на ангажман на потрошувачите, но за да го оптимизираат овај ангажман, огласувачите мора да бидат брзи и ... Read More »

Видео реклами на Facebook Messenger: Нова опција која нема да ви се допадне

Меѓу приватните пораки во Messenger веќе се појавуваат реклами, а од Фејсбук најавуваат дека наскоро можеме да очекуваме видео реклами кои автоматски ќе се прикажуваат Иако многу негодуваа кога Марк Закерберг најави издвојување на Messenger од мобилната апликација на Фејсбук, на повеќето корисници не им преостана друг избор освен да ... Read More »

Огласувачите треба да се подготват за новите кратки дигитални видео реклами

Кратките дигитални видео реклами кои се емитуваат пред да отпочне самото видео во следните 6 месеци се најавува дека ќе се здобијат со големо внимание, како и значајни инвестиции во согласност со најновото истражување спроведено од страна на Trusted Media Brands (TMB) во арил, 2017. Во истражувањето откриено е дека ... Read More »

Facebook тестира видео реклами по моделот на YouTube

Facebook тестира реклами за време на емитувањето на видео за понатамошно зголемување на своите приходи следејќи го моделот на YouTube YouTube треба да внимава, Facebook ги испробува новите модели за видео реклами кои се појавуваат во текот на времетраењето на видео содржините на платформата. Овие видео реклами траат околу 20 ... Read More »

Google лансираше YouTube Player за издавачи како дел од иницијативата за дигитални новости

YouTube Player for Publishers, претставува видео решение развиено во партнерство со група на членови на медиумски организации во рамките на Digital News Initiative (DNI)’‘, денес изјави Google. Новиот плеер има за цел да обезбеди ново подобро искуство на повеќе направи како на десктоп и преку мобилните апликации со што на ... Read More »

Која должина на видео реклами поминува најдобро на Facebook?

Порано, лесно можеше да се претпостави дека пократките видео реклами се поефективни и постигнуваат поголема стапка на видливост. Но, можеби нештата се променети кога станува збор за реклами кои се емитуваат на социјални платформи. Според податоците направени од вториот квартал(Q2), видео рекламите кои биле во времетраење од 30 до 60 ... Read More »

Твитер ќе овозможи огласување и преку видео

И Твитер исто како и Фејсбук воведува видео реклами ! На својот блог, компанијата вчера објави дека почнува со тестирање на спонзорирани видеа и дека наскоро ќе може да видите како разни компании ги промовираат своите производи, филмови и друго преку видеа. Најголемата социјална мрежа Facebook тестираше вакви видео реклами ... Read More »

Фејсбук започна со прикажувањето на видео реклами

Видео реклами на Фејсбук

Како што и претходно беше најавено, Facebook започна да ги тестира видео рекламите кои ќе се прикажуваат помеѓу останатите постови во news feed-от. Имено, новите видео реклами ќе стартуваат автоматски додека се прелистува фидот за вести, без звук се додека не кликнете на видеото. Од компанијата се надеваат дека овој ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365