Home » Tag Archives: Виетнам

Tag Archives: Виетнам

Во оваа земја наместо пластични кеси се користат листови од банана

Неколку супермаркети во Виетнам се приклучија на кампањата за избегнување користење производи од пластика, па така во обид да придонесат за заштита на животната средина, одлучиле зеленчукот наместо во пластични кеси да го пакуваат во листови од банана. Трите најголеми виетнамски трговски центри, Лоте март, Сајгон Ко-оп и Биг Ц, ... Read More »

„Вие бидете нивниот спасител!“ – Одлична кампања за заштита на животните

Организацијата за заштита на животните WildAid од Виетнам ги предизвикува традиционалните народни верувања во обид да го подигне вниманието на јавноста кон растечкиот проблем со криволов на животни за нивните рогови, заби, крлушки или месо, поради „магиски“ причини. Оваа организација заедно со креативната агенција Dinosaur Vietnam и непрофитната организација Change ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365