Home » Tag Archives: виртуелна реалност

Tag Archives: виртуелна реалност

Burger King лансираше апликација со која може да се „горат“ рекламите на конкуренцијата

Во адвертајзингот постои долга традиција на потсмевање или омаловажување на конкурентските реклами. Сега, брендот за брза храна Бургер Кинг ја одведе оваа „тактика“ во мобилната ера, со новата апликација „Burn That Ad.“ Со цел да ја промовира новата услуга на бразилската франшиза на Бургер Кинг за нарачка на храна, наречена ... Read More »

Салвадор Дали „вратен“ од мртвите со помош на вештачка интелигенција

Соодветно на неговиот стил, господарот на надреализмот Салвадор Дали се „врати“ од мртвите за да ја одбележи 30-годишнината од својата смрт во новата кампања „Дали живее“ (Dali Lives). Со употребата на вештачка интелигенција, музејот „Дали“ од Флорида и агенцијата Goodby, Silverstein & Partners (GSP) создадоа инсталација преку која самиот легендарен ... Read More »

Виртуелна реалност – четири лекции за брендовите и огласувачите

Терминот “виртуелна реалност” (VR) постои речиси 30 години, но само од неодамна неговата трансформативна моќ – сериозно се афирмираше меѓу пошироката јавност. Моќта за процесирање VR на релативно евтини паметни телефони со приказ на 360-степенска виртуелна средина, која на гледачот му презентира и раскажува приказни на начин што никогаш не ... Read More »

Guinness користи виртуелна реалност за да ги поттикне сетилата за вкус на потрошувачите

Guinness започна кампања “на терен“ со која ги поканува потрошувачите во супермаркетите во Велика Британија да ја започнат својата “тура на сензации“ со цел да го зајакне вниманието на нивните пијалаци. Во соработка со агенцијата R/GA London со користење на VR сет, Guinness ќе им понуди на потрошувачите на Tesco на територијата ... Read More »

Facebook додаде апликација за виртуелна реалност на својата платформа

Социјалната мрежа го направи првиот чекор при интегрирањето на виртуелната реалност во самата платформа. По три години откако го купи Oculus, Facebook конечно успеа да ја интегрира виртуелната реалност во својата платформа со помош на нова самостојна апликација. По аквизицијата, социјалниот гигант направи повеќе чекори со цел да ја прошири ... Read More »

Nielsen: ”Mејнстрим потрошувачите се заинтересирани за виртуелната реалност”

Извор: siliconbeat

Прашањето дали виртуелната реалност ќе стане мејнстрим медиум на некој начин е еднаква како и дилемата ’’кој е постар- кокошката или јајцето’’. Некои велат дека потребно е да се креира доволно содржина како гаранција дека ќе се исплати набавка на скапи VR слушалки, додека други велат дека потребна е доволно опрема ... Read More »

Револуцијата со виртуелната реалност наголемо пристигна во CNN

CNNVR Џејсон Фаркаш од CNN е во првите редови на луѓе кои ја употребуват VR технологијата во вестите. Иако самиот се прогласи за ” евангелист ” за VR , тој , исто така, признава дека има некои предизвици кои треба да се надминат пред таа да стане стандардно искуство. Да се ... Read More »

Апликацијата за виртуелна реалност на Форд (VR App) Ви овозможува да го доживеете животот како возач на тркачки автомобил

Конечно, виртуелната реалност дава нова смисла на авто брендовите, со тоа што подобро ги прикажува карактеристиките на автомобилите кога возачот ќе седне зад волаанот. Но Ford се здоби со ново искуство за виртуелна реалност и е едно ниво понапред од конкурентите, бидејќи лансираше апликацијата за виртуелна реалност (VR app), која ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365