Home » Tag Archives: гласовни асистенти

Tag Archives: гласовни асистенти

Раст на производството на вести од гласовни асистенти

Едноставното прашање на гласовните асистенти за новостите за некоја тема има потенцијал да го промени концептот на радиото и конзумирањето на информациите, пишува Nieman Lab во анализата за употребата на такви уреди. Производството на вести за гласовни асистенти бара дополнителни напори и ресурси во редакциите, а некои веќе се одлучија ... Read More »

Ако вештачката интелигенција нема род, зошто тогаш звучи како да има?

Технологијата ветува иднина која не е врзана за ограничувањата на биолошкото ткиво. Комуникацијата оди подалеку и побрзо отколку нозете што можат да трчаат, податоците испратени сателитски во вселената ќе живеат подолго од нивните творци. Уредите кои реагираат на нашите гласови ги прават рацете непотребни. Но, дигиталните асистенти сепак ненамерно ги ... Read More »

„Дали штркот навистина ги носи децата?“ – кампања која покажува каква моќ добиваат децата преку гласовното пребарување на интернет

    Деновите кога на децата им се кажува нешто „за нивно добро“ и тврдењето дека се работи за „факт“ се’ повеќе изгледа дека станува дел од минатото преку лесниот пристап до инфорамции на интернет, што на децата им овозможува да „проверуваат факти“ во врска со скоро се’, вклучувајќи и ... Read More »

Гласот како следна голема промена на полето на маркетингот

Гласовната технологија го менува начинот на кој корисниците пребаруваат  работи кои им се потребни, па многу маркетинг експерти веќе размислуваат за начините на кои оваа технологија би можела да се користи како дел од нивните  кампањи. Според последните анкети на агенцијата Bright Local, 58% од испитаниците во последните 12 месеци ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365