Home » Tag Archives: Гоце Пачемски

Tag Archives: Гоце Пачемски

Колумна на Гоце Пачемски: Како да менаџирате криза (втор дел)

Автор: Гоце Пачемски, “Имиџ Пр“ Во првиот дел накратко го опишав процесот на управување со криза, а овој пат ќе се обидам да направам сублимат на сегментот на комуникации за време на кризни состојби. Во случај на криза, организациите и компаниите треба да бидат постојан извор на точни и проверени ... Read More »

Колумна на Гоце Пачемски – Oдноси со јавноста за време на криза (прв дел)

Автор: Гоце Пачемски, „Имиџ Пр“ Кризи можат да се случат секаде, во кое било време и место и најчесто се случуваат кога најмалку се очекуваат. Кога ќе се случи криза, обично настаните се одвиваат со голема брзина, оставајќи малку време за размислување, „ковање“ стратегии и планирање. За да се избегне паниката, ... Read More »

Оддржана јавната трибина на тема: „Професионалните стандарди како предизвик во односите со јавноста“

Односите со јавноста како професија вклучуваат одговорност, етика, стандарди, напредок и иновации– порача гостинот Борис Бекер, менаџер и партнер во меѓународната агенција за односи со јавност „Чептер 4“ од Виена, Австрија отворајќи ја саботната (01.03) дискусија посветена на професионалните стандарди и потребата од нивно почитување при практицирање на односите со јавноста. ... Read More »

Етика во фокусот: Кога ако не сега!?

Практичарите од областа на односите со јавност во Македонија деновиве имаат уникатна и можеби неповторлива можност, за првпат да ги дефинираат вредностите, принципите и нормите на своето делување од чие почитување во голем дел зависи целокупната репутација на PR профeсијата во јавноста, а со тоа и успехот на сите оние ... Read More »

Едноставен водич за ПР новајлии

Marketing365 - PR newbies

Кога пред повеќе од десет години навлегував во професијата односи со јавноста (ПР), имав,  благо речено, поедноставена слика за предизвикот пред мене. За среќа, ме водеше силната желба да научам што е можно повеќе. Патем, процесот на учење и осознавање нови работи не престанува, затоа што ПР-от е професија која ... Read More »

Се што сте сакале да знаете за ПР-от, но сте се плашеле да прашате

Уште на почеток би сакал да расчистам со дилемата што ја наметнува насловот на овој текст. Сте го гледале ли класичното остварување на легендарниот Вуди Ален  – Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask) од 1972 година? Ако одговорот е потврден, а воедно сте ... Read More »

Интервју: Гоце Пачемски “Здружување за да ја заштитиме ПР професијата“

Почитувани читатели денеска на мое големо задоволство ја имаме можноста како гостин на блогот да го имаме Гоце Пачемски , ПР професионалец кој моментално е ангажиран како советник за односи со јавност и координатор за медиуми во агенцијата “ImagePR“ . Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365