Home » Tag Archives: дигитален пазар

Tag Archives: дигитален пазар

Стапува на сила одредбата за единствен дигитален пазар на Европската Унија

Одредбата за укинување на геоблокирањето во ЕУ стапи на сила, со што значително ќе се подобри дигиталната трговија, но одредени услуги и производи ќе бидат исклучени од овие одредби По одложувањето, одредбата на Европската комисија, која ќе се обиде да ја елиминира дискриминацијата на дигиталниот пазар на Европската унија, конечно ... Read More »

Што најмногу пребаруваат Македонците на Google?

Според истражувањето за состојбата на глобалниот дигитален пазар во третиот кваратал на 2018 година, спроведено од страна на организациите Kepios, Hootsuite и We Are Social, Република Македонија има околу 1,58 милиони интернет корисници, односно 76% од населнието користи интернет. Оваа бројка пораснала за 8%, односно 118 илјади корисници, во изминатата ... Read More »

Словенечкиот online адвертајзинг пазар со пораст од 26%

(РЕГИОН) – ИАБ Словенија го презентираше својот нов AdEx Benchmark извештај на овогодинешната Diggit конференција, пренесува MarketngMagazin.eu Според извештајот кој ги мерел бруто известициите во online адвертајзинг, словенечкиот дигитален пазар за минатата година се проценува на 29,9 милиони евра, што претставува пораст од  26% во споредба со 2014 година. Во истражувањето ... Read More »

Дигиталниот пазар во Србија проценет на 20 милиони евра

На вчерашната Digital Day конференција која се одржа во Белград, покрај другото беа објавени и резултатите од истражувањето за нивото на инвестиции во дигиталното и интерактивно огласување во 2015 година. Целото AdEx истражување спроведено од IAB Србија слободно можете да го преземето од следниов ЛИНК, а бројки кои би сакале ... Read More »

“Маркетинг агенциите и дигиталниот пазар“ – панел во рамки на AllWeb

Интернетот неспорно го промени начинот на кој комуницираме и бројот на луѓе со кои комуницираме секојдневно. Зголеменото користење на мобилни телефони, таблети и лаптопи предизвикува потреба од промена на начинот на кој брендовите комуницираат и се поврзуваат со своите постоечки и потенцијални клиенти, односно на начинот на кој тие го ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365