Home » Tag Archives: дигитално огласување

Tag Archives: дигитално огласување

Продор на Амазон во светот на дигиталното огласување

Оваа платформа добива се поголем удел на пазарот благодарение на маркетерите кои ги пренасочуваат своите буџети од други платформи Неодамна беше објавено дека приходите на Амазон од продажба на реклами се речиси двојно зголемени, во споредба со претходната година, достигнувајќи 3,4 милијарди долари во четвртиот квартал од 2018 година. Сега ... Read More »

Се очекува значителен раст на приходите на Амазон од дигитално огласување

Се чини дека Фејсбук е најранлив во случај на раст на Амазон, поради постојаната контроверзност со безбедноста на корисничките податоци Моментално Амазон е релативно мал играч во дигиталното огласување, но е веројатно дека ова ќе се промени во наредните неколку години, бидејќи едно ново истражување на топ закупци на дигиталните ... Read More »

Дизни потпиша огласувачки договор со Гугл

Гигантот на забавната индустријата ќе го пренасочи рекламниот бизнис на полето на дигиталните видеа и дисплеј огласување во Google Ad Manager Дизни потпиша повеќегодишен договор за дигитално огласување со Google, во рамките на кое ќе го префрли својот каталог на дигитално рекламирање, во кое  се вклучени брендови како Marvel, Pixar ... Read More »

Амазон за прв пат на третата позиција во дигиталниот рекламен простор во САД

Гигантот за е-трговија брзо се движи напред во светот на дигиталното огласување и за прв пат ги надмина Oath и Microsoft Агресивниот продор на Амазон во дигиталниот рекламен простор ја oднесе оваа компанија на третата позиција во најновите прогнози на приходите од огласување на дигиталните платформи во САД, кој ги ... Read More »

Вештачка интелигенција: мит наспроти реалноста во светот на дигиталното огласување

Дури 80 отсто од претставниците на европската индустрија на дигитално огласување веруваат дека вештачката интелигенција носи нова индустриска револуција што значително ќе влијае на иднината на дигиталното огласување Ова се резултатите од пан-европското истражување, кое помеѓу повеќе од илјада носители на одлуки го спроведе дигиталната медиска агенција Xaxis, во соработка ... Read More »

Пазарот на дигитално огласување во Централна и Источна Европа е најбрзо растечки!

Регионот на Централна и Источна Европа (ЦИЕ) има некои од најбрзо растечките пазари за дигиталнo огласување во Европа, но тие исто така се најмалку зрели пазари, како и најподложни на ризиците од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR), се наведува во новиот извештај на IAB Европа. Извештајот AdEx Benchmark ... Read More »

Вложувањата во дигиталното огласување би можеле да ги престигнат традиционалните канали до 2021 година

Глобалните вложување во огласувањето ќе бележат стабилен раст од над 5,0% годишно до 2022 година eMarketer ја објави својата најнова студија за прогнозите за вложувањата во огласувањето, во која заклучува дека дигиталните канали ќе ги престигнат традиционалните медиуми веќе во 2021 година. eMarketer е во своето истражување заклучува дека оваа ... Read More »

Инвестициите во програматски закуп во 2017 година изнесувале 63 милијарди долари

Извештајот на Global Ad Trends на WARC укажува на некои од заканите на дигиталното огласување WARC, меѓународен авторитет за ефективноста на огласувањето и медиумите, го објави својот најнов месечен извештај за светските огласувачки трендови, во кој ги комбинира најновите сознанија и докажани мислење од светската огласувачка индустрија. Во овој најнов ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365