Home » Tag Archives: Дизни

Tag Archives: Дизни

Дизни ја презема забавната програма на 21st Century Fox за 71 милијарди долари

Компанијата Дизни го комплетираше преземањето на забавната програма на 21st Century Fox во рамките на 71 милијарди долари вредната трансакција со што официјално ја финишираше зделката за откуп на поголем дел од активите на филмскиот и телевизиски холдинг. Според договорот, под контрола на Дизни ќе преминат филмските и ТВ студија ... Read More »

Магијата кога ќе го запознаете вашиот омилен лик – нова реклама на Дизниленд

Новата реклама на Дизниленд Париз има за цел да го долови волшебното искуство кога некое дете ќе се сретне со својот имилен Дизни лик, без разлика дали е тоа Мики Маус или Елза од Frozen. Само што, во овој случај, „детето“ е мало пајче кое го обожава Доналд Дак. Спотот ... Read More »

Дизни обвинет за неетичко присвојување на фразата “хакуна матата“

Повеќе од 50 000 луѓе потпишаа петиција во која ја обвинуваат компанијата “Дизни“ за колонијализам и неетичко присвојување, бидејќи со патент ја заштити фразата “хакуна матата“ која доаѓа од јазикот свахили. Значењето на фразата е „нема проблем“ на јазикот свахили, кој се говори во источна Африка, а официјалнен јазик е ... Read More »

Дизни потпиша огласувачки договор со Гугл

Гигантот на забавната индустријата ќе го пренасочи рекламниот бизнис на полето на дигиталните видеа и дисплеј огласување во Google Ad Manager Дизни потпиша повеќегодишен договор за дигитално огласување со Google, во рамките на кое ќе го префрли својот каталог на дигитално рекламирање, во кое  се вклучени брендови како Marvel, Pixar ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365