Home » Tag Archives: добивка

Tag Archives: добивка

Македонски Телеком со раст на нето добивката од 2,5 отсто во 2018

Македонски Телеком бележи позитивни трендови во работењето во 2018 година. Приходите од продажба на крајот од 2018 година бележат зголемување за 2отсто, зголемена е профитабилноста, а компанијата континуирано има пораст на бројот на корисници  на широкопојасен интернет и воIPTV сегментот. Оперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) на крајот ... Read More »

#AgencyReport18: Алармантна состојба во агенциите за закуп на медиуми во Србија!

Порталот Маркетинг мрежа, денес ги објави резултатите од истражувањето на агенциите за закуп на медиуми и програмирање на планот за огласувањето во Србија, а во рамките на студијата Agency Report. Во рамките на оваа група на агенции, Direct Media, со години, е убедливо на првото место на ранг листата по ... Read More »

Топ 10 агенции во Хрватска според остварени приходи во 2016 година

(РЕГИОН) – Финансиски најуспешна хрватска агенција од сите 36 члени на HURA и оваа година повторно е  UNEX чии две агенции Unex Media и Unex Grupa, во 2016 година оствариле приход од 338,7 милиони куни што е еквивалентно на околу 45 милиони евра. Добивката после оданочување изнесува 17,5 милиони куни ... Read More »

Uber доживува голема трансформација и букирања за возења кои овој квартал достигнаа приближно 6 милијарди долари

Во завршната сесија на Самитот на Vanity Fair, извршниот директор на Uber Travis Kalanick изјави дека апликацијата сега веќе брои повеќе од 40 милиони месечни корисници кои плаќаат во просек по 50 $ за услугите за возачи на компанијата. Тоа е околу 6 милијарди $ по квартал, што е околу ... Read More »

НЛБ Тутунска со 56,8% повисока нето добивка за првото тромесечје споредено со лани

Во првото тромесечје на 2016 година, НЛБ Тутунска банка работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2016 година, прилагодувајќи го тековното работење на економските и пазарните услови во земјата, се вели во коментарот на неверидираниот неконсолидиран биланс на успех на НЛБ Тутунска банка АД Скопје за периодот 1.1. – 31.3.2016 година. Нето ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365