Home » Tag Archives: драма во такси

Tag Archives: драма во такси

“Драма во такси“ финалист на фестивалот Cresta

(РЕГИОН) – Кампањата “Драма во такси“ која ја креираше и реализираше агенцијата Меккен Белград се пласираше во потесниот избор за меѓународната награда Cresta која ја доделува Њујоршката компанија Creative Standards International во соработка со Меѓународното здружение за огласување (IAA). Оваа кампања се реализираше во склоп на проектот за репозиционирање и ... Read More »

“Драма во такси” во финалето на Њујоршкиот адвертајзинг фестивал

Кампањата “Драма во такси“ на агенцијата McCann Белград влезе во финалето на еден од најпрестижните адвертајзинг фестивали кој се одржува во Њујорк. “Драма во такси“ е единствена кампања од регионот на бивша Југославија која е пласирана во финалето на овој фестивал, обезбедувајќи си место во категоријата Социјални медиуми и вирален ... Read More »

Balcannes Top 25 | Драма во такси

Balcannes

Маркетинг365 ги претставува најдобрите 25 регионални кампањи во изборот на регионаната креативна ревија Balcannes. Редоследот на презентираните кампањи е по азбучен ред. 5/25 Агенција : McCann Beograd Наслов на проектот: Драма во такси Vladimir Ćosić, Creative Director, McCann Beograd Nemanja Stanković, Copywriter, McCann Beograd Bojan Babić, Copywriter, McCann Beograd Milena Kvapil, Copywriter, ... Read More »

Драма во такси ! Одлична кампања на Југословенскиот народен театар !

(РЕГИОН) – Југословенскиот народен театар (Jugoslovensko narodno pozoriste) во соработка со агенцијата McCann, реализираше уште една интересна кампања за промоција на своите претстави која предизивка големо внимание кај нашите северни комшии. Самите глумци во претставите, овојпат преправени како таксисти, ги возеа граѓаните на Белград и им раскажува нетипични “такси приказни“. Приказните ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365