Home » Tag Archives: европска унија

Tag Archives: европска унија

“Don’t Leave Me Now” – Французите со песна бараат од Британците да останат во ЕУ

Малку врски го заслужуваат статусот „комплицирано е“ повеќе од онаа меѓу Франција и Британија. Двете нации поголемиот дел од изминатите 1000 години го поминале во војна помеѓу себе, но Светските војни на 20 век ги принудиле да станат сојузници, што не е исто со пријателство. Излезот на Велика Британија од ... Read More »

Стапува на сила одредбата за единствен дигитален пазар на Европската Унија

Одредбата за укинување на геоблокирањето во ЕУ стапи на сила, со што значително ќе се подобри дигиталната трговија, но одредени услуги и производи ќе бидат исклучени од овие одредби По одложувањето, одредбата на Европската комисија, која ќе се обиде да ја елиминира дискриминацијата на дигиталниот пазар на Европската унија, конечно ... Read More »

Европската Унија порачува: “Интернетот мора да остане отворен и транспарентен за сите“

Откако американскиот Сојузен оддел за комуникации одлучи да ги укине утврдените правила донесени во 2015 година, со кои се воспостави неутралност на интернет, се огласи и Европската унија Интернетот е заедничко добро за човештвото кое може да предизвика промени во општеството и економијата. Изградбата и одржувањето на отворен, транспарентен и ... Read More »

Нови правила за означување на храната во ЕУ

„Новите барања на ЕУ за означување на храната – законска обврска на домашните оператори со храна од јуни 2015 година“,беше тема на вчерашната прес конференција и работилницата која во организација на Агенцијата за храна и ветеринарство и Стопанската комора на Македонија се одржа вчера за членките на Комората. Како што истакна м-р ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365